SOLLICITATIES COLLECTIEF 2025

Nadat het huidige collectief OVERSTAG is gegaan en de laatste zaken gereed maakt om de boot aan te leggen in de haven, speuren zij de horzion alweer af opzoek naar frisse geesten. Het is aan een nieuwe groep om de koers voor aankomend jaar te bepalen.

Afgelopen 18 mei heb je als toeschouwer kunnen ervaren hoe leuk DRIFT is, maar aankomend jaar kan je zelf aan het roer staan. Als nieuw collectief krijgen jullie de vrijheid om een heel nieuw project te creƫren in de vorm die het beste bij jullie past. Het collectief zal begin juli van start gaan met de eerste voorbereidingen en in de lente van 2025 een nieuwe editie van DRIFT op de wereld zetten.

Doorgaans bestaat het DRIFT collectief uit 5-8 leden, met posities als voorzitter, secretaris, penningmeester, fondsenwerver, locatiemanager, communicatie en design.

SOLLICITEER NU en stuur je motivatiebrief (met of zonder voorkeur voor een specifieke rol) uiterlijk 12 juni naar collectief2025@festivaldrift.nl.

Functies

Voorzitter
De voorzitter is zogezegd de kapitein van het DRIFT-schip. Als voorzitter ben je degene die eindverantwoordelijk is voor DRIFT. Je belangrijkste functies zijn overzicht houden over de te regelen zaken en het faciliteren en voorzitten van de vergaderingen. Je dient goed naar iedereen te luisteren en iedereen de kans te geven om te praten, maar ook in te grijpen wanneer dat nodig is.

Penningmeester
De penningmeester beheert het geld van DRIFT en werk dan ook nauw samen met de Fondsenwerver. Als penningmeester maak je begrotingen en houd je de stand van de kas bij. Soms betekent dit dat je streng moet zijn tegen enthousiaste collectiefleden.

Secretaris 
De secretaris is in eerste instantie verantwoordelijk voor de mail en het notuleren tijdens de vergadering. Bij het notuleren van de vergaderingen hoort ook het opstellen van wekelijkse takenlijstjes per collectieflid. Samen met de voorzitter houd je zicht op nog niet gedane taken en attendeer je mensen hierop. De voorzitter en secretaris werken daarom vaak ook nauw samen.

Fondsenwerver
Als fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor de subsidieaanvragen van DRIFT. Je zoekt uit welke fondsen aangevraagd kunnen worden en voor wanneer dit moet gebeuren. Ook ga je eventueel opzoek naar partners of sponsoren. Je werkt vaak veel samen met de penningmeester.

Locatiemanager
Als locatiemanager ben je voor een aantal zaken verantwoordelijk. Allereerst ben jij degene die opzoek gaat naar de locatie voor het festival. Je gaat op gesprekken, vraagt offertes aan en plaatst opties. Je bent ook degene die, wanneer de locatie gekozen is, contact houdt met de locatie en zorgt dat alles helder is: van techniek tot barpersoneel.

Communicatie/promotie
Je draagt zorg voor alle externe communicatie. Dit behelst de nieuwsbrief, de website, de facebookpagina, instagram pagina, twitter, en alles wat we verder aan communicatie-uitingen naar buiten willen brengen. Verder draag je verantwoordelijkheid voor de jaarlijkse essaywedstrijd. Je zult veel samenwerken met de persoon die verantwoordelijk is voor design, omdat deze functies op elkaar aansluiten. De functie zal aan het begin van het collegejaar wat minder tijd in beslag nemen dan tegen het einde, er valt immers nog niet zo veel te communiceren.

Vormgeving
Je bent verantwoordelijk voor alle fysieke en visuele uitingen van DRIFT. Je zult veel samenwerken met de persoon die verantwoordelijk is voor communicatie, omdat deze functies dicht bij elkaar liggen. Je bent verantwoordelijk voor het vinden van de designer voor jullie editie. Je zoekt iemand die een volledige huisstijl wil ontwikkelen voor al het promotiemateriaal van het festival, met alles erop en eraan.