Sinds 2006 zet een groep filosofiestudenten van de Universiteit van Amsterdam zich jaarlijks in om Wijsgerig Festival DRIFT te organiseren. De oprichting van DRIFT kwam voort uit onvrede over de kwaliteit van het aanbod van wijsgerige festivals, en de liefde voor de wijsbegeerte en de wens om deze liefde met anderen te delen.

DRIFT wil hoogstaande academische filosofie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk geïnteresseerden. Door wijsgerige academici uit binnen- en buitenland een podium te bieden is DRIFT een platform dat de huidige ontwikkelingen binnen de filosofie weergeeft. Bezoekers worden uitgenodigd om kennis te maken met theorieën en denkers waar zij anders wellicht niet snel mee in aanraking zouden komen. DRIFT vormt een unieke combinatie van filosofie en cultuur. Doordat zowel lezingen en debatten als poëzie, proza, muziek, theater en beeldende kunst worden geprogrammeerd, ontstaat er een wisselwerking tussen de filosofische theorieën en de kunstzinnige uitingen waardoor de randen van de filosofie worden opgezocht.

Gerenommeerde namen gaan in debat met jong aanstormend talent. Er bestaat ruimte voor complexe, specialistische en diepgravende filosofische theorieën, maar ook voor gesprekken in de wandelgangen en aan het eind van de avond een toevlucht op de dansvloer. Ieder jaar worden filosofiestudenten uitgenodigd om als trapsprekers hun visie op de wereld en het huidige filosofische klimaat te laten zien. Wijsgerig festival DRIFT verbindt kwalitatief hoogstaande lezingen met een veelheid van kunsten. De bezoeker wordt heen en weer geslingerd tussen theorieën, gesprekken, kunsten en indrukken, om driftig van nieuwe ideeën weer huiswaarts te keren.

Contact

Stichting Wijsgerig Festival DRIFT

Oude Turfmarkt 143, kamer 1.14

1012 GC Amsterdam

NL08 INGB 0006 0582 05

t.n.v. Stichting Wijsgerig Festival DRIFT

Email: festivaldrift@gmail.com

Partners

Fondsen & Sponsoren

Departement Wijsbegeerte​

Tsjechisch Centrum​

Collectief 2021

Lisa Brouwer​

Jana van Dam

Lotus Friede

Benjamin du Gardijn

Justin Klinkenberg

Borre Meeuwisse

Daniël Saric

Keet Winter

Grafisch Ontwerp

Sanne Barendrecht

Wijsgerig Festival DRIFT 2021 | 25 september 19:00 | 't Zonnehuis (Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam)