Sinds 2006 zet een groep filosofiestudenten uit Amsterdam zich jaarlijks in om Wijsgerig Festival DRIFT te organiseren. De oprichting van DRIFT kwam voort uit onvrede over de kwaliteit van het aanbod van bestaande filosofie festivals, de liefde voor wijsbegeerte en de wens om deze liefde met anderen te delen.

DRIFT wil hoogstaande academische filosofie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk geïnteresseerden. Door academici uit binnen- en buitenland een podium te bieden is het festival een platform dat de huidige ontwikkelingen binnen de filosofie weergeeft. Gerenommeerde namen gaan in debat met jong aanstormend talent. 
Ieder jaar nodigt DRIFT filosofiestudenten uit om hun visie op de wereld en het huidige filosofische klimaat te laten zien. Bezoekers worden hierdoor uitgenodigd om kennis te maken met theorieën en denkers waar zij anders wellicht niet snel mee in aanraking zouden komen. DRIFT vormt een unieke combinatie van filosofie en cultuur. Doordat zowel lezingen en debatten als poëzie, proza, muziek, theater en beeldende kunst worden geprogrammeerd, ontstaat er een wisselwerking met kunstzinnige uitingen waarmee de randen van de filosofie worden opgezocht. Er is ruimte voor complex, specialistisch en diepgravend filosofisch gedachtegoed, maar ook voor gesprekken op de wandelgangen. Aan het eind van de avond zoeken we onze toevlucht op de dansvloer. De bezoeker wordt heen en weer geslingerd tussen theorieën, gesprekken, kunsten en indrukken, om driftig van nieuwe ideeën weer huiswaarts te keren.

 

Algemene informatie

DRIFT Beleidsplan (PDF)

Verslag van activiteiten 2021 (PDF)

Realisatie 2021 (PDF)

 
 

Partners

Fondsen & Sponsoren

Departement Wijsbegeerte

Amsterdams Universiteitsfonds

CREA

Evert Willem Beth Stichting

Stichting de Filosoof

iona stichting

AFK

Stichting NUT

Van den Berch van Heemstede Stichting

EUNIC

Typografie

DRIFT X GWA

Collectief 2021

Lisa Brouwer​

Jana van Dam

Lotus Friede

Benjamin du Gardijn

Borre Meeuwisse

Daniel Sarić

Keet Winter

Collectief 2022

Philippe van Dordrecht

Hannah Jansen

Justus Kops

Amy de Ruijter

Momo Schaap

Yonah Sint Nicolaas

Iris de Smit

Maud Veldhuizen

Grafisch Ontwerp

Contact

Stichting Wijsgerig Festival DRIFT

Oude Turfmarkt 143, kamer 1.14

1012 GC Amsterdam

RSIN: 851169867

NL08 INGB 0006 0582 05

t.n.v. Stichting Wijsgerig Festival DRIFT

info@festivaldrift.nl

Wijsgerig Festival DRIFT 2021 | 25 september 19:00 | 't Zonnehuis (Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam)