ESSAYWEDSTRIJD

Ook dit jaar organiseert DRIFT een essaywedstrijd. Wij nodigen u bij deze uit om uw gedachten en analyses over het thema ‘OVERSTAG’ met ons te delen.

PRIJS

Het winnende essay zal een podium krijgen op DRIFT 2024, waarbij de winnaar het essay mag voordragen en de ideeën mag delen met een geïnteresseerd publiek. Daarnaast zal er een jaarabonnement op De Groene Amsterdammer worden uitgereikt aan de winnaar. Verder zal het winnende essay gepubliceerd worden in erkende bladen. De publicatiepartners voor dit jaar zijn Babel, De Groene Amsterdammer, Cimedart, Absint en Hard//hoofd en wellicht meer.

ESSAY

Deelnemers kunnen themagerelateerde essays schrijven die mogen variëren van creatieve interpretaties tot diepgaande filosofische overpeinzingen, en alles daartussenin. De centrale vraagstelling van de essaywedstrijd is: “Hoe kunnen we de koers veranderen en beweging brengen in schijnbaar onbeweegbare situaties? Wat staat in de weg en waarom blijft beweging bewegingloos? Hoe bewegen we het onbeweegbare?” Wij geven u creatieve vrijheid in de wijze waarop u deze vragen wilt interpreteren of benaderen, zolang het essay in essentie filosofisch van aard is. Om een goed idee te krijgen over het thema van dit jaar kunt u de themabeschrijving op de startpagina van deze website (nog eens) doorlezen.

PRAKTISCHE INFO

Wij hopen u enthousiast te hebben gemaakt en hopen dat u onze filosofische zee van ideeën wil verrijken! Verlicht ons en stuur uw essay (tussen de 500 en 1500 woorden) vóór 1 mei 2024 naar essaywedstrijd@festivaldrift.nl. Vermeld in het onderwerp van uw e-mail ‘DRIFT 2024 Essaywedstrijd Inzending’. Een deskundige jury, bestaande uit redactieleden van de publicatiepartners, zal de inzendingen beoordelen en het winnende essay selecteren.