Wil je een bijdrage leveren aan DRIFT 2021? Momenteel hebben we twee oproepen open staan!

 

OPEN CALL 

Voor de 15eeditie van Wijsgerig Festival Drift is Collectief Drift ‘21 opzoek naar kunststudenten en jonge kunstenaars, theatermakers en performers die een artistieke bijdrage willen leveren.

Drift is een academisch festival dat in 2007 is opgericht door studenten filosofie van de Universiteit van Amsterdam, uit onvrede over het populair wetenschappelijk karakter en de financiële ontoegankelijkheid van andere filosofie festivals. Door zowel lezingen en debatten als poëzie, proza, muziek, theater en beeldende kunst worden geprogrammeerd, willen we een wisselwerking tussen filosofische theorieën en kunstzinnige uitingen laten ontstaan waarmee de randen van de filosofie worden opgezocht.

Het festival zal plaatsvinden op 25 september in ’t Zonnehuis in Amsterdam Noord. Afhankelijk van de dan geldende coronabeperkingen verwachten we tussen de 200 en 500 bezoekers.

Ook de dans kan tot plaag verworden. Zoals dat gebeurde in 1518 in de straten van Straatsburg. Wellicht klinkt het u vreemd in de oren dat ritme ook een vorm van voetschimmel is. Maar gelooft u mij, het wordt tijd dat de linkerschoen aan de rechtervoet wordt gepast, dat houdt het fris. Stelt u zich toch voor dat onze voeten scheef groeien en we alleen nog maar recht vooruit kunnen lopen. Om dit te voorkomen danst DRIFT dit jaar op het thema: Op de maat, uit de pas.

Omdat we als door studenten opgerichte non-profit stichting volledig afhankelijk zijn van fondsen en vrijwilligers, is het budget beperkt. In overleg kunnen we een financiële bijdrage aan de productiekosten van het werk leveren.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf een korte tekst (500 woorden) waarin je reflecteert op het thema van Drift 2021, een schets (in tekst of beeld) geeft van het kunstwerk of toneel dat je wil maken en eventueel een geschat budget. Mail deze vóór 1 juli naar info@festivaldrift.nl.

ESSAYWEDSTRIJD

Ook de dans kan tot plaag verworden. Zoals dat gebeurde in 1518 in de straten van Straatsburg. Wellicht klinkt het u vreemd in de oren dat ritme ook een vorm van voetschimmel is. Maar gelooft u mij, het wordt tijd dat de linkerschoen aan de rechtervoet wordt gepast, dat houdt het fris. Stelt u zich toch voor dat onze voeten scheef groeien en we alleen nog maar recht vooruit kunnen lopen. Om dit te voorkomen danst DRIFT dit jaar op het thema: op de maat, uit de pas.

Zoals ieder jaar biedt Wijsgerig Festival DRIFT aan nog ongevestigde, driftige schrijvers de kans hun werk te delen met het grote publiek. Dit doet DRIFT door middel van een essaywedstrijd. De schrijver van het beste essay wint een podiumplek op het festival zelf, wordt gepubliceerd in filosofisch tijdschrift Cimedart, op de website van Hard//Hoofd en een jaarabonnement op De Groene Amsterdammer.
 
Wilt u filosofische roem verwerven? Dan bent u bij deze van harte uitgenodigd uw hersenspinsels op papier te zetten rondom het DRIFT-thema van dit jaar: op de maat, uit de pas.
 
Het is aan u. De enige restrictie is een formele: het filosofisch essay dient tussen de 700 à 1000 woorden lang te zijn.
De jury die uw werk aan kritische blikken zal onderwerpen bestaat uit twee leden van het DRIFT collectief, een redacteur van Cimedart, Hard//Hoofd, en filosofisch platform Troebel.
Voelt u zich geprikkeld? Mooi. Inzendingen zijn tot en met 16 juli van harte welkom en mogen worden gemaild naar festivaldrift@gmail.com of verzonden naar:
 
Wijsgerig Festival DRIFT
Kamer 1.14, Oude Turfmarkt 143
1012 GC Amsterdam
 

 

Contact

Stichting Wijsgerig Festival DRIFT

Oude Turfmarkt 143, kamer 1.14

1012 GC Amsterdam

NL08 INGB 0006 0582 05

t.n.v. Stichting Wijsgerig Festival DRIFT

Email: festivaldrift@gmail.com

Partners

Fondsen & Sponsoren

Departement Wijsbegeerte​

Tsjechisch Centrum​

Collectief 2021

Lisa Brouwer

Jana van Dam

Lotus Friede

Benjamin du Gardijn

Justin Klinkenberg

Borre Meeuwisse

Daniël Saric

Keet Winter

Grafisch Ontwerp

Sanne Barendrecht

Wijsgerig Festival DRIFT 2021 | 25 september 19:00 | 't Zonnehuis (Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam)